Preacher Recap: S02 Ep 1

H πρώτη σεζόν του Preacher, ενώ ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, σταδιακά έχανε το κοινό της, αφού η πλοκή εξελισσόταν με αργούς ρυθμούς και έθετε περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντούσε. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη προσέγγιση  λειτουργούσε ως εισαγωγή στο παράλογο σύμπαν της σειράς. Αφού λοιπόν, ξεμπερδέψαμε με αυτήν, έρχεται η δεύτερη σεζόν να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ακολουθήσει έναν δρόμο πιο κοντά σε εκείνον των comics.

H πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου ξεκίνησε αρκετά δυναμικά. Αρχικά, βλέπουμε το πρωταγωνιστικό τρίο να βρίσκεται καθ’ οδόν προς την ανακάλυψη του Θεού, όταν ξαφνικά αρχίζει να τους ακολουθεί ένα περιπολικό. Η Tulip είναι πρόθυμη να σταματήσει στην άκρη και να ξεμπερδεύουν, αλλά ο Jesse της βάζει λόγια και την πείθει να πατήσει γκάζι. Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού υπό τη μελωδία του Come on Eileen, η οθόνη αποκτά ένα σκονισμένο φίλτρο αλα grindhouse (αχρείαστο κατ’ εμέ) με την όλη σεκάνς να καταλήγει με τους αστυνομικούς να έχουν πιάσει τους πρωταγωνιστές μας, αλλά να μην ολοκληρώνουν το έργο τους, αφού κάποιος αρχίζει να τους πυροβολεί. Γενικά, αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή, αφού καταφέρνει να μας εισάγει υπέροχα στο πνέυμα των καινούριων επεισοδίων. Χιούμορ, gore και δράση είναι στοιχεία που μας υποσχέθηκαν οι δημιουργοί και φαίνεται οτι όντως θα τα λάβουμε στο μέγιστο!Screenshot (187).png

Screenshot (189).png
Για κάτι τέτοιες στιγμές σουρρεαλισμού αξίζει αυτή η σειρά!

Αφού γλίτωσαν και από αυτό το κυνηγητό, τόσο των αστυνομικών, όσο και του άγνωστου (για εκείνους) που τους κυνηγάει, επόμενη στάση είναι ένα βενζινάδικο/μίνι μάρκετ. Εκεί, ο Jesse θα χρησιμοποιήσει για άλλη μια φορά άσκοπα τη δύναμη του με αποτέλεσμα, όπως θα μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο, να μπορεί να τους εντοπίζει ο Saint of Killers. Αφού φύγουν από εκεί, λοιπόν, ο Cowboy βρίσκει τον ιδιοκτήτη του μαγαζίου και συμβαίνει αυτό.

Screenshot (188).png

Φεύγουμε από το βενζινάδικο και καταλήγουμε στην κατοικία κάποιου Mike, γνωστού του Jesse και επίσης ιερέα, ο οποίος σύμφωνα με τον Jesse θα τους βοηθήσει να βρουν τον Θεό. Όντως, εκείνος τους αναφέρει πως πριν λίγο καιρό μια γυναίκα του είπε πως ο Θεός μπήκε σπίτι της, αλλά εκείνος νόμιζε πως απλώς ήταν μεθυσμένη. Τους δίνει τη διεύθυνση της, εκείνοι φεύγουν και επειδή ο Jesse πάλι είχε χρησιμοποιήσει τη δύναμη του, ο Saint of Killers επισκέπτεται τον ιέρεα, αλλά εκείνος αυτοκτονεί προκειμένου να μην ομολογήσει την κατεύθηνση των ηρώων μας. Προφανώς, και αυτός ο ιερέας δεν θα ήταν φυσιολογικός. Συγκεκριμένα, στο γκαράζ είχε ένα κλουβί, όπου έβαζε ανθρώπους μέσα, οι οποίοι είχαν ζητήσει τη βοήθειά του για να αντιμετωπίσουν τους εθισμούς τους. Παράλληλα, βλέπουμε τον Cassidy να λέει στην Tulip πως ίσως πρέπει να πουν στον Jesse για εκείνη τη φορά που είχαν κάνει σεξ, αλλά εκείνη διαφώνησε κάθετα.

Screenshot (190).png

Στο τελευταίο μέρος του επεισοδίου, βρισκόμαστε σε ένα στριπτιτζάδικο, το οποίο ανήκει στη γυναίκα που είδε τον Θεό. Ο Cassidy πήγε να χαμουρευτεί με μια από τις κοπέλες και o Jesse με την Tulip να πάρουν τις πληροφορίες που έψαχναν. Η τύπισσα όμως, δεν τους λέει και πολλά, οπότε ο Jesse είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του. Έτσι, αρχίζει μια συζήτηση με την Tulip για το αν πρέπει να το κάνει ή όχι μέχρι που η τύπισσα τρώει μια σφαίρα και πριν πεθάνει ψελλίζει στον Jesse πως ο Θεός ενδιαφερόταν για την Jazz.  Τώρα, η σφαίρα προήλθε από το δωμάτιο που ήταν ο Cassidy, ο οποίος και πάλευε με έναν υπεύθυνο. Ε, πάνω στη μάχη, πατήθηκε η σκανδάλη του υπεύθυνου και έτσι ο Cassidy χάλασε όλο το σχέδιο.

Στο τέλος του επεισοδίου, και ενώ ο Jessie βγήκε για ένα χαλαρό τσιγαράκι έξω από το μοτέλ που μένουν, βλέπει έναν περίεργο τύπο με καπέλο cowboy να πλησιάζει, έτοιμος να τον πυροβολήσει. Του φωνάζει “Stop!”, αλλά αυτή τη φορά η δύναμη του δεν πιάνει…

Screenshot (191).png
Μια μικρή αναφορά στον Steve Dillon, τον σχεδιαστή του κόμικ, ο οποίος έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή.

Mumbai Sky Tower- Episode 02

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s