Preacher Recap: S02Ep02

Το δεύτερο επεισόδιο του Preacher ξεκινάει ακριβώς εκεί που τελείωσε το προηγούμενο, δηλαδή με τον Saint of Killers να πυροβολεί τον Jessie. Σε μια σύπμτωση Κοενικών διαστάσεων, όμως, η σφαίρα πετυχαίνει σοτ κεφάλι τον οδηγό ενός φορτηγού που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή.  Το φορτηγό ακολουθεί μια ξέφρενη πορεία, η οποία καταλήγει στον SoK. Παράλληλα, από το μοτέλ εμφανίζονται και οι υπόλοιποι ένοικοι. Εδώ, να αναφέρουμε πως το μοτέλ εννοείται πως δεν θα ήταν φυσιολογικό και θα απευθυνόταν σε άτομα με αγάπη για τα όπλα. Έτσι, βλέπουμε έναν μικρό στρατό να βγαίνει στο δρόμο, έτοιμος να αντιμετωπίσει τον άγνωστο μέχρι τότε εχθρό. Όλοι καταλαβαίνουν το μέγεθος του κινδύνου, όταν ο SoK σπρώχνει το φορτηγό και αρχίζει να πυροβολάει. O Jesse έντρομος κατευθύνεται προς το μοτέλ για να μαζέψει την Tulip, η οποία χαζεύει στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ σχετικό με την καταστροφή της πόλης τους που είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν.

Screenshot (192).png

Τελικά, η παρέα καταφέρνει να ξεφύγει, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στους υπόλοιπους ενοίκους του μοτέλ, οι οποίοι δεν γλιτώνουν από τον οργή του SoK. Μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό, ο Cassidy λέει στον Jesse οτι ξέρει που πρέπει να πάνε χάρη σε μια διαφήμιση που πέτυχε στην τηλεόραση και αυτό με έναν αστείο, σινεφιλ τρόπο με αναφορές στο Terminator 1&2!

Screenshot (193).png

Εκεί, λοιπόν, θα βρουν τον DeBlanc, τον έναν από τους δύο αγγέλους της προηγούμενης σεζόν(ο άλλος μας άφησε χρόνους), ο οποίος καταλήγει να δίνει ένα show εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα να αναγεννάται κάθε φορά που πεθαίνει. Μέσα από μια εξαιρετική σεκάνς βλέπουμε πως κατέληξε εκεί και πως περνάει τις μέρες του μετά τον χαμό του αγαπημένου του φίλου από τη σφαίρα του SoK. Γενικά, δεν περνάει και πολύ καλά, αφού νιώθει ένα κενό μέσα του με αποτέλεσμα όταν έρχεται ο Jesse και ο Cassidy να του πουν τα νέα για το Θεό, εκείνος δεν πολυενδιαφέρεται. Εν τέλει, χάρη στη βοήθεια του Cassidy και των ναρκωτικών του, αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να πει στον SoK να σταματήσει το κυνηγητό.

Στο ενδιάμεσο, ο Jesse κάνει την χειρότερη πρόταση γάμου στην Tulip, εκείνη δέχεται, αλλά αργότερα συναντάει έναν τύπο από το παρελθόν, παίζουν ξύλο και τελικά αλλάζει γνώμη.

Το επεισόδιο κλείνει με το τρίο να αποχαιρετάει τον DeBlanc, στον οποίον ο Jesse εύχεται να βρει ειρήνη. Βέβαια, αυτό το ευχήθηκε χρησιμοποιώντας τη δύναμη του, πράγμα που ο DeBlanc του είχε πει άπειρες φορές να αποφεύγει με αποτέλεσμα λίγο πριν τελειώσει το επεισόδιο να βλέπουμε τον άγγελο να συναντάει τον SoK, αλλά τελικά να του λέει α)να συνεχίσει κανονικά το κυνηγητό και β) να τον πυροβολήσει για να πεθάνει μια και καλή.

Σε γενικές γραμμές, το επεισόδιο έριξε λίγο τον ρυθμό σε σχέση με το προηγούμενο επεισόδιο, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην εμβάθυνση των χαρακτήρων. Είδαμε από τη μία την Tulip να στεναχωριέται για την καταστροφή της πόλης και να της λείπει το μόνο συγγενικό πρόσωπο που είχε και από την άλλη τον DeBlanc να νιώθει ένα κενό εξαιτίας του χαμού του Fiore, καταλήγοντας έτσι να επιλέξει τον -μόνιμο- θάνατο ως διέξοδο.

Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο επεισόδιο, όταν οι ήρωες μας θα έχουν φτάσει στη Νέα Ορλεάνη!

Screenshot (195).png

Screenshot (194).png

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s