TV Series: The Trollhunters Pt 1

O Guillermo Del Toro μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένας σύγχρονος παραμυθάς, οπότε μια σειρά ονόματι Trollhunters σε σκηνοθεσία του ίδιου και βασισμένη σε βιβλίο δικό του, δεν πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

Η σειρά μας παρουσιάζει την ιστορία δύο κολλητών, του Jim και του Toby, οι οποίοι είναι δυο συνηθισμένοι έφηβοι. Ξέρετε, από αυτούς που συνήθως θα κοροϊδέψει ο νταής του σχολείου.  Η ζωή τους θα αλλάξει, όταν ένα περίεργο αντικείμενο βρεθεί στο διάβα τους και διαλέξει τον έναν από τους δύο, τον Jim, ως τον επόμενο Trollhunter. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι δυο τους θα μπλέξουν σε διάφορες περιπέτειες κάτω και πάνω από την επιφάνεια της γης, με σκοπό να προστατέψουν τα κοντινά τους πρόσωπα, τους νέους φίλους τους, οι οποίοι είναι Trolls, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο από την απειλή του σατανικού Gunmar και της παρέας του.

Αποτέλεσμα εικόνας για trollhunters

Κατά τη διάρκεια των 26, εικοσάλεπτων επεισοδίων η σειρά θα καταφέρει να προσφέρει στον θεατή μια ποικιλία συναισθημάτων που κυμαίνεται από το γέλιο μέχρι τη συγκίνηση. Παράλληλα, οι περιπέτειες των πρωταγωνιστών είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να γνωρίσουμε και εμείς τον άγνωστο κόσμο των Trolls που οι υπόλοιποι άνθρωποι αγνοούν και ο οποίος είναι πραγματικά υπέροχος! Και παρ’ όλο που η σειρά μοιάζει να απευθύνεται κυρίως σε πιτσιρίκια, μην αγχώνεστε ενήλικες αναγνώστες μας, και εσείς θα μείνετε ικανοποιημένοι, αφού το σενάριο κρατάει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα για το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων. Για παράδειγμα, οι προσπάθειες του Jim να διατηρήσει μια ισορροπία ως έφηβος με τις σχολικές υποχρεώσεις, αλλά και ως Trollhunter, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στη σχέση του με άλλα άτομα και κυρίως τη μητέρα του, η οποία εκνευρίζεται που ο γιος της συμπεριφέρεται περίεργα.

Σχετική εικόνα

To voice acting είναι εξαιρετικό και ιδιαίτερα συγκινητικό, αφού ο αδικοχαμένος Anton Yelchin δανείζει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή. Επίσης, σκηνοθετικά γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά με τον Del Toro ναι μεν να σκηνοθετεί μόνο τα δυο πρώτα επεισόδια, αλλά να αφήνει το στίγμα του για τη συνέχεια.

Εκεί που πάσχει η σειρά είναι το σχέδιο, το οποίο ναι μεν δεν είναι κακό -οι χαρακτήρες, ιδιαίτερα οι μη ανθρώπινοι, είναι πανέμορφα σχεδιασμένοι-, αλλά θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο προσεγμένο στην παρουσιάση του γύρω περιβάλλοντος. Αντίστοιχα μικροπροβληματάκια έχει και το σενάριο, αφού προς τα μέσα της σεζόν αρχίζει να επαναλαμβάνεται. Ευτυχώς, στο τέλος ξαναβρίσκει τον ρυθμό του.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια πολύ διασκεδαστική σειρά, η οποία απευθύνεται τόσο σε μικρά παιδιά, όσο και σε ενήλικες και σίγουρα αποτελεί must see για τους φίλους του Del Toro, οι οποίοι θα μαγευτούν από τον πολύχρωμο και μαγικό κόσμο των Trolls!

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

3.5/5

Leave a comment