Preacher Recap S02Ep03

Στο τρίτο επεισόδιο του Preacher το πρωταγωνιστικό τρίο βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη για να εντοπίσει τον Θεό. Πριν όμως μεταφερθούμε εκεί, το επεισόδιο μας γυρνάει στο παρελθόν παρουσιάζοντας μας το συμβάν στο οποίο ο Eugene απέκτησε το πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε και το παρατσούκλι Arseface.

Όλα ξεκίνησαν όταν η φίλη του, Tracey Loach, τον παίρνει τηλέφωνο για να τη συναντήσει στο σπίτι της, όπου και τον ενημερώνει πως θέλει να αυτοκτονήσει, επειδή είδε το 13 Reasons Why την απάτησε το αγόρι της. Εκείνος την πείθει να μην το κάνει και πάνω που όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, κάνει κίνηση να την φιλήσει, αλλά εκείνη αηδιασμένη παίρνει το όπλο και ετοιμάζεται να αυτοκτονίσει. Τελευταία στιγμή, ο Eugene τραβάει την καραμπίνα και μπορεί η Tracey να μην πεθαίνει, αλλά μένει σε κώμα.

Screenshot (196).png

Μέσα στο άγχος του προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του κεφαλιού της Tracey και να της δώσει κουράγιο, υπενθυμίζοντάς μας πως η σειρά δεν χάνει το μαύρο χιούμορ της ούτε στις πιο τραγικές καταστάσεις. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η μητέρα της προσπαθεί να μπει στο κλειδωμένο δωμάτιο, αγχωμένη προφανώς από τον ήχο του πυροβολισμού. Το αποτέλεσμα είναι ο Eugene να αυτοκτονεί, ή τέλος πάντων να προσπαθεί, αφού τελικά πέρα από την παραμόρφωση του προσώπου του, όλα πήγαν καλά. Στη συνέχεια, και ύστερα από ένα ιδιαίτερο μοντάζ (αντίστοιχο είδαμε και προς το τέλος της πρώτης σεζόν) μεταφερόμαστε στην κόλαση και συγκεκριμένα στο κελί όπου βρίσκεται πλέον ο Eugene.

Aπό την Κόλαση μεταφερόμαστε στη Νέα Ορλεάνη με το πρωταγωνιστικό τρίο να είναι -σχεδόν- αποφασισμένο να γυρίσει όλα τα μπαράκια για να βρει τον Θεό. Και λέμε σχεδόν, γιατί μετά από την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια που τους οδήγησε σε αυτό το θέαμα

Screenshot (197)

η παρέα άρχισε να διαλύεται, αφού η Tulip δεν είχε διάθεση να συνεχίσει την αναζήτηση. Ο λόγος ήταν ότι στην ίδια πόλη βρίσκεται ο Viktor, ένας άνθρωπος από τον παρελθόν της, τον οποίο προσπαθεί να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Βέβαια, αυτές τις πληροφορίες τις γνωρίζουμε εμείς, αλλα τις αγνοούν τόσο ο Jesse όσο και ο Cassidy. Βέβαια, ο τελευταίος αποφασίζει να την ακολουθήσει, οπότε ο Jesse μένει μόνος του. Ύστερα από αρκετά ποτά, μερικούς τσακωμούς και πολλή προσπάθεια, ένας μπαρμαν τον ενημερώνει πως υπάρχει μια τραγουδίστρια που μάλλον είναι σε θέση να τον βοηθήσει.

Screenshot (200)
Όχι, δεν είναι πλάνο από το νέο Twin Peaks

Ο Jesse την βρίσκει στο μαγαζί που τραγουδάει, μιλάνε, την ενημερώνει πως ψάχνει τον Θεό και δίνουν ραντεβού έξω από το μαγαζί για να συζητήσουν επί του θέματος . Τελικά, εκείνη μπαίνει σε ένα ταξί και ύστερα από λίγο ένα βανάκι το σταματάει, με κάτι λευκοφορεμένους τύπους να βγαίνουν από αυτό,  να αρπάζουν την τραγουδίστρια και να ετοιμάζονται να φύγουν. Δυστυχώς για αυτούς, ο Jesse εμφανίζεται, τους λέει να σταματήσουν, τους πλακώνει στο ξύλο και φεύγει μαζί με την τραγουδίστρια.

Οι δύο τους κατευθύνονται στο διαμέρισμά της, όπου η τραγουδιστρία καταφέρνει να ψάρεψει τον ιεροκύρηκά μας και να μάθει για τη μυστική του δύναμη.  Παράλληλα, τον ενημερώνει πως οι τύποι που προσπάθησαν να την απαγάγουν είναι μέλη μιας μυστικής θρησκευτικής οργάνωσης που σκοπό έχει να κυριεύσει τον κόσμο.

Screenshot (201).png

Αργότερα, βλέπουμε έναν χαρακτήρα από τα παλιά για τον οποίον όμως δεν γνωρίζουμε πολλά(μάλλον είναι ο αρχηγός της οργάνωσης), καθώς επίσης μας αποκαλύπτεται πως η τραγουδιστρία είναι μέλος αυτής της οργάνωσης και απλώς ήθελε να σιγουρευτεί πως ο Jesse κατέχει όντως αυτή τη δυναμη. Επίσης, βλέπουμε τον Jesse να έχει απομείνει σε ένα μπαρ, όπου ένας πελάτης ζητάει από την jazz μπάντα να παίξει ένα τραγούδι, το οποίο όπως είχαμε μάθει νωρίτερα ήταν το αγαπημένο του Θεού. Κάποια στιγμή, ο Jesse λέει σε αυτόν τον πελάτη πως προσπαθεί να καταλάβει το νόημα του τραγουδιού και εκείνος του απαντάει πως πρόκειται για το τέλος του κόσμου.

Το επεισόδιο κλείνει με την Tulip  να μπαίνει σε ένα μαγαζί με πλυντήρια ρούχων και αργότερα οι άντρες του Viktor να μπαίνουν μέσα, να διώχνουν τους πάντες και να την περικυκλώνουν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s