Preacher Recap S02 Ep.4-6

Μπορεί το recap για τα τρία τελευταία επεισόδια του Preacher να άργησε μερικές εβδομάδες λόγω καλοκαιριού, αλλά μην αγχώνεστε, δεν θα σας αφήσουμε έτσι. Λίγο πριν το έβδομο επεισόδιο, λοιπόν, ας θυμηθούμε μια στα γρήγορα τι έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες!

 

Επεισόδιο 4-Viktor

Εδώ επικεντρωθήκαμε κυρίως στην Tulip, την οποία απήγαγε ο Viktor και στον Arseface, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στην κόλαση και να γνωρίζει κόσμο. Προφανώς, δεν έχουμε να κάνουμε και με τα καλύτερα παιδιά, οπότε το να συναντήσουμε χαρακτήρες σαν τον Χίτλερ δεν μας κάνει εντύπωση. Παρ’ όλα αυτά, έχει ενδιαφέρον το γεγονός, ότι εδώ ο Χίτλερ παρουσιάζεται μετανιωμένος για το παρελθόν του και φαίνεται πρόθυμος να γίνει ο νέος φίλος του Arseface, ο οποίος αντιμετωπίζει προβληματάκια με τους υπόλοιπους φυλακισμένους, λόγω του προσώπου του. Εν τέλει, φαίνεται να προδίδει τον “φίλο” του, προκειμένου να επιβιώσει στην κόλαση.

Στην επίγεια ζωή, τώρα, ο Viktor φέρνει την Tulip στη βίλα του, και προσπαθεί να μάθει για ποιόν λόγο τον πρόδωσε, ενώ της φέρθηκε τόσο καλά. Παράλληλα, σε διπλανό δωμάτιο κάποιος συνεργάτης του βασανίζει έναν άγνωστο. Ωραία πραγματάκια γενικά.

Στην τρίτη παράλληλη ιστορία του επεισοδίου, ο Jesse με τον Cassidy συνεχίζοντας την αναζήτηση του Θεού πέφτουν πάνω σε ένα διαφημιστικό στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ψεύτικος Θεός που είδαμε στο φινάλε της πρώτης σεζόν. Έτσι, οι δυο φίλοι ψάχνουν να τον βρουν και καταλήγουν σε μια κασέττα μιας οντισιόν που είχε συμμετάσχει ο ηθοποιός για έναν bigger than life ρόλο. Τελικά, αποδεικνύεται πως ο ρόλος ήταν για τη θέση του Θεού με τον ηθοποιό να κερδίζει τον ρόλο, αλλά να, έπρεπε να πεθάνει, ώστε να πάει στον Παράδεισο και να μπορέσει όντως να αντικαταστήσει τον Θεό, οπότε η αναζήτηση δεν οδήγησε κάπου συγκεκριμένα.

Το επεισόδιο κλείνει με τον Cassidy να αποκαλύπτει στον Jesse το μυστικό της Tulip, καθώς έλειπε τόση ώρα και εκείνος είχε αρχίσει να ανησυχεί με αποτέλεσμα ο Jesse να κατευθύνεται στην κατοικία του Viktor, να τον βρίσκει και να είναι έτοιμος να τον σκοτώσει, όταν ξαφνικά η Tulip αποκαλύπτει πως… ήταν παντρεμένη μαζί του!

Estranged husband, meet current boyfriend.

Επεισόδιο 5 – Dallas

Γενικά, θαυμάζω τον οργανικό τρόπο με τον οποίον αποκαλύπτονται τα μυστικά της πλοκής στη σειρά, με αυτό το επεισόδιο να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Θα μπορούσαν μέσω του διαλόγου, δηλαδή exposition, να μας εξηγούν πράγματα, αλλά ευτυχώς για εμάς επιλέγεται ο δύσκολος δρόμος με τους δημιουργούς να μας δείχνουν αυτά που θέλουν να μάθουμε.

Έτσι, στο πέμπτο επεισόδιο ήρθε η ώρα να ενημερωθούμε για το παρελθόν του Jesse και της Tulip. Μέσω flashbacks βλέπουμε πως το ζευγάρι είχε αποφασίσει να αφήσει στην άκρη το σκοτεινό παρελθόν του και να φτιάξει οικογένεια. Μέσα από άλλο ένα επαναληπτικό μοντάζ, το οποίο αισθάνομαι πως θα καταλήξει να είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς, βλέπουμε τις μάταιες προσπάθειες απόκτησης απογόνου, μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί λίγο αργότερα πως η ίδια η Tulip σαμπόταρε τις προσπάθειες παίρνοντας αντισυλληπτικά, αφού στην πραγματικότητα δεν μπορούσε να σταματήσει να ζει όπως παλιά. Αυτή είναι και η αιτία που χαλάει η σχέση τους, με τον Jesse να το ρίχνει στο παπαδιλίκι και την Tulip να παντρεύεται τον Viktor, o οποίος και της προσφέρει τη δουλειά που θέλει και τη σέβεται. Κατά τα άλλα, βλέπουμε τον Jesse να σκέφτεται αν θα πρέπει να σκοτώσει τον Viktor(δεν τον σκοτώνει) και το επεισόδιο κλείνει με την εμφάνιση του Saint of Killers, ο ο οποίος αφού πρώτα ξεπαστρέψει τους υπαλλήλους του Viktor, θα μπει στο δωμάτιό του, θα τον σκοτώσει πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη και θα κατευθυνθεί προς την κόρη του Viktor, η όποια χωρίς δεύτερη σκέψη του λέει αμέσως πως ξέρει που κρύβεται ο Preacher!

Screenshot (214).png

 

Επεισόδιο 6 – Sokosha

To έκτο επεισόδιο ξεκινάει με έναν γιαπωνέζο να ξεζουμίζει(κυριολεκτικά) έναν φτωχό αφροαμερικανό, μόνο και μόνο για να πουλήσει έναντι τεράστιας αμοιβής το “ζουμί” σε έναν λευκό πλούσιο. Πέρα από τον προφανή συμβολισμό για τη φύση του καπιταλισμού, η συγκεκριμένη σεκάνς κερδίζει extra πόντους και για τη σουρρεαλιστικότητά της, αφού όπως μαθαίνουμε αργότερα, πάλι αποφεύγοντας το exposition, αυτό που έβγαζε ο τρελοιάπωνας ήταν ένα ποσοστό της ψυχής.

Screenshot (210).png
Τοποθέτηση -ελληνικού- προιόντος

Αυτή η φαινομενικά άσχετη εισαγωγή αποκτάει νόημα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του Jesse με τον Saint of Killers, ο οποίος του αναθέτει να του βρει μια ψυχή εντός μιας ώρας, ώστε εκείνος να αναπαυθεί στον Παράδεισο με την αδικοχαμένη του οικογένεια και ο Jesse να συνεχίσει την αναζήτησή του. Προφανώς, ο Jesse δεν καταφέρνει να βρει ψυχή στα μαγαζιά που πίστευε ότι θα έβρισκε και ο λόγος είναι ο τρελοιάπωνας, ο οποίος με την τεχνολογική του ανακάλυψη έχει κλείσει σπίτια. Έτσι, αναγκάζεται και ο Preacher μας να τον κυνηγήσει καταλήγοντας να δίνει ο ίδιος ένα κομμάτι της ψυχής του. Αφού λοιπόν παραδώσει το 1% της ψυχής του, ο Jesse χρησιμοποιεί την δύναμη του(η οποία λειτουργεί μόνο σε όσους έχουν ψυχή) για να τον αφοπλίσει και εν τέλει, τον χώνει στο βαν του Ιάπωνα και τον πετάει σε ένα βάλτο.

Screenshot (211)

Η σειρά, αλλά και η κοινή λογική, αφήνει υπονοούμενα πως αυτή η δωρεά του Jesse θα έχει κάποιες επιπτώσεις στη συμπεριφορά του, τις οποίες και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s