Preacher Recap S02 Ep07

To έβδομο επεισόδιο μας μεταφέρει στο φτωχικό Βιετναμ, όπου σε κάποιο χωριό του οι κάτοικοι και οι τουρίστες της περιοχής μένουν σοκαρισμένοι στη θέα ενός γουρουνιού που αιωρείται. Και ενώ το συμβάν μεταδίδεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης, στο χωριό εμφανίζεται o Herr Star, ο λευκοφορεμένος άντρας και αρχηγός της μυστικής θρησκευτικής οργάνωσης που μάθαμε σε προηγούμενο επεισόδιο, ο οποίος στο τέλος του επεισοδίου δολοφονεί όλους τους χωριάτες και τουρίστες της περιοχής.  Παράλληλα, έστειλε και έναν “επιστήμονα” σε κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο να υποστηρίξει πως το γεγονός σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί θαύμα, απλώς οφείλεται στο νερό. Ο δημοσιογράφος φαίνεται διστακτικός, αλλά εκείνος του απαντάει “Είστε επιστήμονας για να ξέρετε;”

Screenshot (212).png

Mε αφορμή την επανεμφάνιση του Herr Star, το επεισόδιο αφιερώνει αρκετό χρόνο στο παρελθόν του, παρουσιάζοντας μας τον τρόπο με τον οποίον κατάφερε να σκαρφαλώσει στην ηγεσία της οργάνωσης. Το να πούμε ότι πάτησε επί πτωμάτων, δεν θα ήταν και υπερβολικό, αφού δεν είχε κανέναν δισταγμό να σκοτώνει άτομα, εκεί που δεν το περιμένει κανείς(και το καλύτερο είναι πως το έκανε μπροστά σε άλλους και κανένας δεν αντιδρούσε!).

Screenshot (213).png

Πριν προχωρήσουμε στα γεγονότα του υπόλοιπου επεισοδίου, ας αναφέρουμε και τα λίγα, αλλά σημαντικά που μάθαμε για την οργάνωση. Όπως και στον Κώδικα DaVinci, έτσι και εδώ, ο Ιησούς είχε κάνει ένα παιδί, το οποίο η οργάνωση έπρεπε να κρατήσει κρυφό από τον υπόλοιπο κόσμο και να το αποκαλύψει στη δευτέρα παρουσία. Παράλληλα, έπρεπε να κάνει τα πάντα, ώστε ο Χριστός να παραμείνει η ηγετική θρησκευτική φιγούρα, γεγονός που εξηγεί το ξεκλήρισμα του χωριού που αναφέραμε νωρίτερα.

Στο υπόλοιπο επεισόδιο δεν προχώρησε και ιδιαίτερα η πλοκή. Η Tulip έχει ψυχολογικά από την τρομακτική της συνάντηση με τον δολοφονικό Cowboy, ο Cassidy έχει κάποια προβλήματα με τον ηλικιωμένο και ετοιμοθανάτο γιο του, τον Denis, ο οποίος του ζητάει να τον κάνει αθάνατο, ώστε να του συγχωρήσει την απουσία του ως πατέρα, αλλά ο Cassidy αρνείται πεισματικά και τέλος, ο Jesse έπιασε κουβεντούλα με έναν τρελό, ο οποίος υποστηρίζει πως έρχεται το τέλος του κόσμου, αλλά επειδή όπως λέει και ο λαός “από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια”, ο τύπος έχει κάποια σημαντικά επιχειρήματα που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Για παράδειγμα, η εκλογή του Trump, αλλά και το οτι υπάρχουν άνθρωποι που πουλάνε την ψυχή τους!

Αποτέλεσμα εικόνας για preacher pig

Σιγά σιγά, φαίνεται η σειρά να βάζει στο επίκεντρο ως βασικό ανταγωνιστή τον Herr Star, ο οποίος αν κρίνουμε από τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στην ηγεσία της οργάνωσης φαίνεται σκληρό καρύδι. Βέβαια, κάτι μας λέει πως o Saint of Killers -έστω και έμμεσα- θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις(ίσως παικτεί κάτι με τον χαρακτήρα του Jesse), κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για τη συνέχεια!

Υ.Γ 1 Εδώ μπορείτε να βρείτε το recap των επεισοδίων 4-6, τα οποία ήρθαν με μερικές εβδομάδες καθυστέρηση!

Υ.Γ 2. Μην ξεχάσετε να μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook(εδώ) και να πάρετε μέρος στον πρώτο μας διαγωνισμό που τρέχει μέχρι τις 16/8/2017 με αφορμή την πρεμιέρα του Baby Driver!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s